Förhoppningsvis råder det, vid det här laget, inga frågetecken på vad en råsaftcentrifug är eller varför den kan vara bra att ha i hemmet. Kort och gott så innebär det att man drar ut saft ifrån frukter, rotfrukter och grönsaker och lämnar resterna. Det innebär att man kan göra saft på till exempel rotfrukter som en vanlig stavmixer eller matberedare har svårt att hantera.

Det finns mycket goda näringsämnen och vitaminer i rotfrukter och ingefära som är toppen att få i sig, speciellt i Sverige där vi lider av någorlunda vitaminbrist under vinterhalvåret. Superfrukter är en term för en rad olika frukter med otroligt mycket goda ämnen i sig. De här frukterna är fantastiska att göra råsaft på och de smakar otroligt gott! Morot, Broccoli, Acai, Spenat, Ananas med mera är exempel på superfrukter som är jättegoda att göra råsaft på. De innehåller mängder av vitaminer och antioxidanter och många av dem är perfekta mellanmål då de är väldigt mättande. Ananas är väldigt bra för matsmältningen, har antiinflammatorisk effekt och innehåller Bromelain som sönderdelar proteiner.

Om du vill komma igång med råsaft kommer här ett jättegott recept med ananas, selleri och mynta.

Ingredienser

1 ananas

1 handfull myntablad

40 g selleri

½ citron

¼ gurka

Skala ananas och citron, det är inte gott eller bra för maskinen att få med skalet ifrån dessa. Skölj ingredienserna i vatten och skär upp i mindre bitar så att de går att mata in i maskinen. Råsaftcentrifugen tar hand om resten. Njut av din vitaminboost!