Det finns massor utav fördelar med att använda en råsaftcentrifug framför en vanlig traditionell juicepress. Först och främst så kan man använda betydligt fler frukter och bär i sin saft eller juice, och det fungerar även bra att nyttja centrifugen i rena matlagningssyften om man är ute efter köttet. En annan stor fördel med en råsaftcentrifug är att den är mycket säker att använda, och man riskerar inte att skada fingrar eller händer då konstruktionen är uppbyggd på ett speciellt sätt. Genom att nyttja en matningsstav så för man nämligen ner frukterna utan problem eller risker.

Men den kanske största fördelen med en råsaftcentrifug är att den är kladdfri, det blir inget stök i köket och du kan enkelt diska den i maskin. Apparaten är mycket enkel att ta isär, och knivarna blir dessutom inte slöa utav diskmaskinen – så livslängden på såväl knivar som centrifugen är mycket lång.

Design och utformning

En råsaftcentrifug är ofta mycket stilren och smäck till sin design samt utformning. Så den är mycket enkelt att placera i en låda eller skåp, men det går också utmärkt att låta den stå framme på diskbänken. Det är helt enkelt en smidig och lättviktig hushållsapparat som passar i nästan alla kök. En bra råsaftcentrifug ska dessutom vara enkel att sätta ihop och att diska, och naturligtvis föra så lite oväsen om sig som möjligt.